CIS FORMACIÓ

Certificat de Professionalitat

¡La primera acadèmia a Girona on fer certificats de professionalitat!

La primera acadèmia a Girona on fer certificats de professionalitats per seguretat privada, Vigilants de seguretat, Escoltes i vigilants d'Explosius.

Certificats de professionalitat
Vigilant de Seguretat , Explosius i Escolta Privat


 Registre de centres i entitats de formació del SOC  amb el Nº4292 de cens

Vigilància, Seguretat privada i Protecció de persones. 


Codi: SEAD0112
Família professional: Seguretat i Medi Ambient.
Àrea professional: Seguretat i Prevenció. Nivell de qualificació professional: 2. 
Qualificació professional de referència:
SEA029_2 Vigilància i Seguretat Privada (RD 295/2004 del 20 de febrer).
Sectors productius:
Indústries de producció, distribució, fabricació y emmagatzematge de productes i substàncies perilloses. Superfícies comercials. Centres d'oci. Espectacles esportius, artístics, culturals, convencions i demostracions. Instal·lacions aeroportuàries, ferroviàries i de transport urbà. Edificis de l'Administració (ministeris, delegacions, casernes, centres de menors). Bancs i entitats de crèdit. Centres hospitalaris i d'assistència sanitària. Centres de producció d'energia i comunicacions. Protecció de persones que no tinguin el caràcter d'autoritats públiques.


Durada de la formació VS Presencial: 

250 horas

Durada de la formació VS Práctica: 
40  hores.

Relació de mòduls formatius i d'unitats formatives:

MF0080_2: (Transversal) Vigilància i protecció en Seguretat Privada. (250 hores)
• UF2672: Aspectes jurídics en el desenvolupament de les funcions del personal de seguretat. (90 hores)
• UF2673: Psicologia aplicada a la protecció de persones i béns. (30 hores)
• UF2674: Tècniques i procediments professionals en la protecció de persones, instal·lacions i béns. (90 hores)
• UF2675: Mitjans de protecció i armament. (40 hores) 
MF0081_2: Protecció de persones. (110 hores)
• UF2673: (Transversal) Psicologia aplicada a la protecció de persones i béns. (30 hores)
• UF2675: (Transversal) Mitjans de protecció i armament. (40 hores)
• UF2676: Tècniques de protecció de persones. (40 hores)
MP0557: Mòdul de pràctiques professionals no laborals de vigilància, seguretat privada i protecció de persones. (40 hores)

Vinculació amb capacitacions professionals:

La superació amb avaluació positiva de la formació establerta en el present certificat de professionalitat garanteix la formació requerida per a l'obtenció de l'habilitació de Vigilant de Seguretat i Escolta Privat, d'acord a lo establert a l'article 29.1.a) de la Llei 5/2014, de 4 d'abril, de Seguretat Privada.

Ocupacions i llocs de treball relacionats:

- Vigilants de seguretat. 
- Escolta privat.
Centrals de producció d'energia (nuclears, tèrmiques,..).
Control d'equipatges de passatgers a aeroports i estacions de tren, autobusos, estacions marítimes...
Transport de fons (diners, valors i objectes valuosos i perillosos).

Certificats de professionalitat


Preguntes freqüents
  • Ara pots ser vigilant de seguretat sense examen de la Policia Nacional

    Per a obtenir aquestes acreditacions, la única possibilitat que existia era realizar un curs de formació i,  a més, aprovar l'examen posterior realizat per la Policia Nacional.


    ARA!!! Amb  l'aparició del certificat de professionalitat a vigilància, seguretat privada i protecció d'explosius ja no és necessari examinar-se amb la Policia Nacional.

  • Què és el Certificat de Professionalitat?

    Els certificats de professionalitat són documents oficials que acrediten les competències professionals i garanteixen que la persona que l'obté té els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar una activitat laboral d'acord amb les exigències del mercat de treball.


    Cada certificat de professionalitat acredita una qualificació professional del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals encara que, de manera excepcional, pot haver-hi certificats que acreditin només una part de la qualificació.  


    Tots els certificats de professionalitat inclouen un mòdul de formació pràctica en centres de treball. La superació d'aquest mòdul de pràctiques és imprescindible per obtenir el certificat de professionalitat, si bé hi ha l'opció d'obtenir l'exempció d'aquest mòdul.

  • Quan són necessaris?

    Per a l'exercici professional d'algunes ocupacions en alguns sectors és imprescindible l'obtenció prèvia del document que certifica la competència professional de la persona treballadora.


    Aquesta documentació pot ser un certificat de professionalitat, un títol de formació professional, o bé altres tipus de carnets professionals que acrediten la qualificació professional.


    Cada vegada hi ha més sectors que valoren els certificats de professionalitat com a document acreditatiu de la qualificació professional.


    Així, per exemple, per poder treballar al sector de la dependència, de l'esport, de l'aplicació dels biocides, o de les instal·lacions industrials, entre d'altres, s'exigeix un certificat de professionalitat o bé un títol de formació professional.


    Aquests requeriments s'especifiquen en normes jurídiques (lleis, decrets, reglaments, etc.) impulsades per l'organisme competent en el sector regulat. La mateixa normativa, habitualment, preveu un període perquè les empreses i les persones treballadores del sector puguin adaptar-se a les noves exigències.

  • On són vàlids?

    Els certificats de professionalitat són vàlids a tot el territori espanyol i, a més, la normativa europea  permet el reconeixement de les qualificacions professionals acreditades a la Unió Europea, de manera que faciliten la mobilitat geogràfica.


    Equivalències amb el sistema de formació professional.


    En el marc del sistema de formació professional estan establertes les correspondències entre els títols del sistema educatiu i els certificats de professionalitat de l’àmbit laboral:


    Si es té una acreditació parcial acumulable o bé un certificat de professionalitat i es compleixen els requisits acadèmics per accedir als cicles formatius del sistema educatiu, la persona interessada es pot matricular en el cicle i completar la formació del sistema educatiu en un centre docent que imparteixi l'ensenyament escollit. Els mòduls professionals corresponents a les unitats de competència que s'han acreditat amb el certificat de professionalitat tindran la consideració de 'convalidats'.


    Si es té un certificat acadèmic que acredita la superació de la totalitat dels mòduls professionals associats a les unitats de competència d'un certificat de professionalitat, inclosa la realització de la formació pràctica en centres de treball o la seva exempció, també es pot obtenir un certificat de professionalitat.

  • Com es pot obtenir un certificat de professionalitat?

    Les vies per obtenir un certificat de professionalitat són:


    La formació professional, que inclou:


    La formació professional per a l'ocupació: accions formatives autoritzades per l'Administració laboral adreçades a l'obtenció d'un certificat de professionalitat. Aquesta formació es cursa en centres acreditats i en cursos autoritzats pel SOC.


    La formació professional del sistema educatiu: programes formatius que desenvolupa l'Administració educativa; s'organitza en cicles formatius.


    L’acreditació de l'experiència laboral:


    Acredita't: procediment mitjançant el qual s'avaluen i acrediten les competències que s'han adquirit al món laboral o bé mitjançant la formació no formal, és a dir, la que no aporta una certificació amb valor oficial. 


    La possibilitat d'acreditar unitats de competències de manera independent i acumulable permet obtenir el certificat de professionalitat a través de la combinació de les dues vies anteriors, sempre que es puguin acreditar totes les unitats de competències, tant si s'han adquirit amb formació o bé a partir de l'experiència laboral.

  • Requisits per accedir als cursos de formació adreçats a l'obtenció de certificats de professionalitat

    Els requisits per accedir a la formació dels certificats de professionalitat depenen del nivell de qualificació del certificat:

     

    Nivell 1

    No s'exigeixen requisits acadèmics ni professionals.

     

    Nivell 2

    Tenir el títol de graduat en educació secundària.

    Tenir un certificat de professionalitat de nivell 2.

    Tenir un certificat de professionalitat de nivell 1 de la mateixa família i àrea professional que el certificat al qual es vol accedir.

    Complir el requisit acadèmic d'accés als cicles formatius de grau mitjà o bé haver superat les proves d'accés corresponents regulades per les administracions educatives.

    Tenir superada la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys i/o de 45 anys.

     

    Nivell 3

    Tenir el títol de batxillerat.

    Tenir un certificat de professionalitat de nivell 3.

    Tenir un certificat de professionalitat de nivell 2 de la mateixa família i àrea professional.

    Complir el requisit acadèmic d'accés als cicles formatius de grau superior, o bé haver superat les proves d'accés corresponents i regulades per les administracions educatives.

    Tenir superada la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys i/o de 45 anys.

     

    A més, cal tenir en compte el següent:

    Si el compliment d'aquests requisits no es pot acreditar documentalment, cal superar unes proves d'avaluació de les competències clau de matemàtiques i comunicació lingüística.

    Per accedir a un certificat de professionalitat que inclou algun mòdul en llengua estrangera també cal demostrar tenir la competència en la llengua.


    Actualment aquestes proves les duen a terme les entitats de formació autoritzades pel SOC durant el procés de selecció de l'alumnat.

  • Demanar l'expedició del certificat de professionalitat

    Es pot sol·licitar al SOC l'expedició del certificat de professionalitat si es tenen acreditades totes les unitats de competència d'un certificat de professionalitat i s'ha superat el mòdul de pràctiques o la persona interessada està exempta d'aquest mòdul.


    Es pot sol·licitar una acreditació parcial acumulable corresponent a les unitats de competència superades si només es té acreditada alguna de les unitats de competència sense arribar a completar un certificat de professionalitat.


    En el cas d'haver completat un certificat de professionalitat mitjançant diverses accions formatives realitzades en diferents comunitats autònomes, cal sol·licitar el certificat a l'Administració competent que hagi gestionat l'última acció en què es va participar.

  • Abonar les taxes corresponents: quotes, exempcions i bonificacions

    Quotes


    Per expedir els certificats de professionalitat o bé les acreditacions parcials acumulables es requereix el pagament d'unes taxes d'acord amb les quotes següents:


    Quota 1. Per expedir els certificats de professionalitat i les acreditacions parcials acumulables (per unitat):


    - Quota 1.1. Certificats de professionalitat: 57,45 euros

    - Quota 1.2. Acreditacions parcials acumulables: 49,40 euros


    Quota 2. Per expedir els duplicats de certificats o bé acreditacions (per unitat):


    - Quota 2.1. Per expedir cada duplicat de certificat: 20,65 euros

    - Quota 2.2. Per expedir cada duplicat d'acreditació parcial acumulable: 12,65 euros


    Exempcions


    Els col·lectius que gaudiran d'exempció total de les quotes de la taxa amb la justificació prèvia de la seva situació són:


    a. Les persones sol·licitants membres de famílies monoparentals i nombroses de categoria especial.

    b. Les persones que posseeixen la declaració legal de minusvalidesa en un grau igual o superior al 33%

    c. Les persones subjectes a mesures privatives de llibertat.

    d. Les víctimes d'actes terroristes, els seus cònjuges i els seus fills.

    e. Els subjectes passius en situació d'atur demandants d'ocupació que no perceben cap prestació econòmica.


    Bonificacions


    Els col·lectius que gaudiran d'una bonificació de la quota amb la justificació prèvia de la seva situació són:


    a. Els sol·licitants membres de famílies monoparentals i nombroses de categoria general, en un 50% de la quota.

    b. Els subjectes passius en situació d'atur demandants d'ocupació que perceben alguna prestació econòmica, en un 50% de la quota.


    Les persones que poden acreditar el dret a tenir bonificació o exempció d'aquestes taxes ho hauran d'indicar en l'apartat corresponent de la sol·licitud.

  • Formació en prevenció de riscos laborals inclosa dins dels CP

    Família professional: SEA Seguretat i medi ambient


    SEAD0511- Coordinació d'operacions en incendis

    forestals i suport a contingències en el medi

    natural i rural:

    MF1970_2 Gestió a nivell bàsic de la prevenció de

    riscos laborals en l'àmbit de la prevenció i extinció

    d'incendis forestals, de 60 hores.

    SEAG0108- Gestió de residus urbans i industrials: MF0075_2 Seguretat i salut, de 50 hores.

    SEAG0110- Serveis per al control de plagues: MF0075_2 Seguretat i salut, de 50 hores.

    SEAG0210- Operació d'estacions de tractament

    d'aigües:

    MF0075_2 Seguretat i salut, de 50 hores.

    SEAG0212- Manteniment higienicosanitari

    d'instal·lacions susceptibles de proliferació de

    microorganismes nocius i la seva disseminació

    per aerosolització:

    MF1612_2 Gestió a nivell bàsic de la prevenció de

    riscos laborals en l'àmbit de l'aplicació de biocides,

    de 60 hores.

    SEAG0311- Gestió de serveis per al control

    d'organismes nocius:

    MF0802_3 Seguretat i minimització de riscos en els

    processos de control d'organismes nocius, de 80

    hores.

  • Normativa relacionada

    Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat, modificat pel Reial decret 1675/2010, de 18 de novembre i pel Reial decret 189/2013, de 15 de març. 


    Ordre ESS/1897/2013, de 10 d'octubre, per la qual es desenvolupa el Reial Decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat i els reials decrets pels quals s'estableixen certificats de professionalitat dictats en la seva aplicació. 


    Decret 182/2010, de 23 de novembre, d'ordenació de la formació professional per a l'ocupació. 


    Llei 10/2015, del 19 de juny, de formació i qualificació professionals. 


    Ordre ENS/237/2015, de 22 de juliol, d'aplicació de la correspondència entre els ensenyaments professionals del sistema educatiu i la formació professional de l'àmbit laboral.



    L'estructura i el contingut de cada certificat de professionalitat es determina mitjançant un reial decret específic. Podeu consultar els programes i la normativa en el cercador d'especialitats del SOC. 


    Les taxes que s'apliquen per expedir els certificats de professionalitat i les acreditacions parcials acumulables estan regulades a la Llei 5/2012, de 20 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació de l'impost sobre les estades en establiments turístics.

PREGUNTES FREQÜENTS
SOBRE LA SOL•LICITUD    DE CERTIFICATS DE PROFESSIONALITAT O ACREDITACIONS PARCIALS ACUMULABLES



Subtítulo

PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE LA SOL·LICITUD DE CERTIFICATS DE PROFESSIONALITAT O ACREDITACIONS PARCIALS ACUMULABLES

1.    Quines són les especialitats formatives existents conduents a certificats de professionalitat?
2.    Si volem demanar un certificat de professionalitat i observem en el desplegable d’unitats de competència de la sol·licitud que no hem superat totes les que ens indica què fem?
3.    Si una part del certificat de professionalitat l’he realitzat en una altra comunitat autònoma, m’ho reconeixeu?
4.    Si s’han cursat els mòduls formatius del certificat de professionalitat en diferents comunitats autònomes on s’ha de sol·licitar el certificat de professionalitat?
5.    Si he cursat el certificat de professionalitat a través de formació gestionada per la fundació tripartita o el servicio público de empleo estatal a qui he de sol·licitar el certificat de professionalitat?
6.    Si he participat en el programa qualifica’t, mesures flexibilitzadores, o altres processos del departament d’ensenyament de convalidació de crèdits corresponents al títol de grau mig o superior puc sol·licitar el certificat de professionalitat?
7.    Si he fet i superat un procés d’acreditació de competències obtingudes a través de l’experiència laboral i de la formació no formal, que ha estat convocat i gestionat en una altra comunitat autònoma, puc sol·licitar l’expedició del certificat de professionalitat al servei d’ocupació de catalunya?
8.    Cal fer algun ingrés per obtenir algun certificat de professionalitat o acreditació parcial acumulable?
9.    Si m’equivoco al registrar en la web la sol·licitud d’inscripció, expedició i lliurament d’un certificat de professionalitat o acreditació parcial acumulable, què haig de fer?
10.    En el quadre d’unitats de competència del certificat de professionalitat superades quan diu via d’obtenció què hem d’indicar?
11.    Què s’ha d’indicar a l’apartat d’administració laboral o educativa competent que ho ha expedit.
12.    Com hem d’obtenir el mòdul de formació pràctica en centres de treball i com el podem acreditar.
13.    Les unitats formatives es poden acreditar?
14.    Si pago una taxa per una acreditació parcial acumulable ¿hauré de pagar després la taxa pel certificat de professionalitat un cop el completi?
15.    On he de presentar la sol·licitud de certificats de professionalitat o acreditacions parcials acumulables?
16.    Un cop pagada la taxa el sol·licitat ha de fer algun pas més?
 

Podreu visualitzar totes les especialitats formatives existents conduents a certificats de professionalitat en el cercador d’especialitats formatives del SOC on podeu filtrar per certificats de professionalitat i per famílies professionals.
https://www.oficinadetreball.gencat.cat/socfuncions/IniciCercadorEspecialitats.do?i diomaNavegacio=ca .

Si es dóna això, vol dir que no teniu dret a obtenir encara el certificat de professionalitat, ja que no teniu totes les unitats de competència del certificat, podeu llavors corregir i sol·licitar una acreditació parcial acumulable de les unitats de competència que si que heu superat.

Si heu cursat una part d’un certificat de professionalitat (un mòdul formatiu complert d’un certificat de professionalitat corresponent a una unitat de competència) en una altra Comunitat Autònoma, heu de demanar l’acreditació parcial acumulable d’aquesta part corresponent a l’administració autonòmica en qüestió on l’hagueu realitzat. Si ho heu fet ho heu d’indicar a la sol·licitud i indicar quina part heu cursat i heu acreditat, i quina administració us l’ha expedit.

El Servei d’Ocupació de Catalunya validarà les sol·licituds certificats de professionalitat que s’hagin cursat integrament a Catalunya sota el seu àmbit competencial, i aquells en que, malgrat hagin cursat alguna part en una altra Comunitat Autònoma, si han cursat l’últim mòdul formatiu amb el qual han completat el certificat de professionalitat a Catalunya sempre que hagin demanat a l’altra Comunitat Autònoma prèviament l’Acreditació Parcial Acumulable corresponent (veure pregunta 3).
Si una persona ha cursat la totalitat o l’última part que li faltava del certificat de professionalitat en un altra Comunitat Autònoma, ha de sol·licitar l’expedició del certificat de professionalitat a aquesta Comunitat Autònoma. Si ha cursat una part del certificat de professionalitat a Catalunya, sempre que no hagi estat l’última part, haurà de sol·licitar l’acreditació parcial acumulable al SOC.

En aquest supòsit s’ha de sol·licitar el certificat de professionalitat a l’administració laboral competent, que en aquest cas és el Servicio Público Empleo Estatal.

No, aquest processos donen un reconeixement acadèmic que és únicament a efectes de:
-    Convalidació i reconeixement dels crèdits corresponents, en els cas dels títols de llei LOGSE (Ley Orgànica General del Sistema Educativo) .
-    Convalidació    i    reconeixement    dels    mòduls    i    unitats    formatives corresponents, en el cas dels títols de LOE (Ley Orgànica de Enseñanza).
 
Aquest reconeixement acadèmic previst en aquests processos no es corresponen a un reconeixement d’unitats de competències corresponents del certificat de professionalitat.
Per tant, les certificacions obtingudes en els programes organitzats pel Departament d’Ensenyament de reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits mitjançant l’experiència laboral o en activitats socials, permeten obtenir la correspondència amb els ensenyaments de formació professional del sistema educatiu i, per tant , no donen dret, directament, a l’expedició d’un certificat de professionalitat .

No, l’expedició del certificat de professionalitat s’ha de sol·licitar a la pròpia administració laboral competent de la comunitat autònoma on ha realitzat el procés d’acreditació de competències.

Efectivament, per l’expedició i el lliurament de certificats de professionalitat o acreditacions parcials acumulables s’apliquen taxes tant per la sol·licitud d’originals com per duplicats, excepte aquells casos en què l’interessat que ho pugui acreditar tingui una de les causes d’exempció o bonificació de la taxa que la normativa preveu.

Una sol·licitud no quedarà registrada fins que no es registri al registre de l’òrgan competent, el document de la sol·licitud que imprimiu al final del procés d’introducció de dades per la sol·licitud, per això no hi ha cap problema que inicieu de nou una nova sol·licitud amb les dades correctes, tantes vegades com sigui necessari.

En la pàgina web hem explicat quines són les vies d’obtenció de les unitats de competència d’un certificat de professionalitat. Aquestes tres opcions que et surten són les 3 vies per les quals es pot obtenir una unitat de competència (veure més detall al punt “Expedició d'un certificat de professionalitat” sobre Certificats de professionalitat de la web del SOC).

Via formativa (administració laboral):
•    Mitjançant la formació realitzada en un centre que hagi estat autoritzat pel SOC per impartir certificats de professionalitat. En aquest cas, l’alumne/a ha de superar amb avaluació positiva els mòduls formatius associats a cada unitat de competència que vol acreditar .
Via formativa (administració educativa):
•    Mitjançant la realització de mòduls professionals del Departament d’Educació associats a les unitats de competència que conformen un certificat de professionalitat sempre que s’acrediti que s’han superat els mòduls
Via acreditació d’experiència laboral i vies no formals de formació.
•    Mitjançant els procediments d’avaluació i acreditació de competències professionals adquirides a través de l’experiència professional o vies no formals de formació que convoquen conjuntament l’Administració laboral i l’educativa.
La tercera via està regulada en el Reial decret RD 1224/2009. És per això que en l’enunciat de la sol·licitud posa “Acreditació de competències RD 1224/2009”, ja que ens referim a qualsevol dels processos regulats per aquest reial decret dut a terme en qualsevol de les comunitats autònomes.

El dret a l’obtenció de certificats de professionalitat està subjecta a tenir totes les unitats de competència que el componen, es pot donar molts casos en què l’interessat hagi obtingut una acreditació parcial acumulable d’un certificat en una altra comunitat autònoma, o que hagi realitzat part del certificat de professionalitat a través de la formació reglada (Ensenyament). En tots aquests supòsits s’haurà d’acreditar mitjançant una còpia compulsada del document acreditatiu d’aquest fet i indicar quina és l’administració que ha expedit aquest document.

Cada certificat de professionalitat té un mòdul formació pràctica en centres de treball associat. Aquest mòdul s’haurà de realitzar preferentment un cop s’hagin superat la resta de mòduls formatius de cada certificat de professionalitat, tot i que també podrà realitzar-se simultàniament a la realització d’aquests. En cap cas es podrà programar aquest mòdul de manera independent.
La realització d’aquest mòdul es farà a través de convenis i/o acords entre els centres formatius i els centres de treball (sense perjudici de la seva subjecció al règim contemplat per les pràctiques laborals en empreses).El tutor d’aquest mòdul serà el responsable d’acordar el programa formatiu amb l’empresa i de realitzar, juntament amb el tutor designat per l’empresa, el seguiment i l’avaluació dels alumnes. Per això, el programa formatiu inclourà criteris d’avaluació observables i mesurables.
El mòdul de pràctiques no es correspon a cap unitat de competència, per tant no pot ser objecte d’acreditació parcial acumulable.
Es podrà sol·licitar l’exempció d’haver de realitzar el mòdul de pràctiques. Estaran exempts de realitzar el mòdul de pràctiques els alumnes dels programes de formació en alternança amb el treball en l’àrea del corresponent certificat, i també les persones que puguin acreditar una experiència laboral mínima de 3 mesos que es correspongui amb les capacitats previstes en aquet mòdul.
L’acreditació de l’experiència laboral s’haurà d’acreditar mitjançant un certificat d’empresa en què consti: la durada del contracte, l’activitat desenvolupada i el període de temps en què s’ha realitzat aquesta activitat. L’interessat haurà de fer la sol•licitud d’exempció d’aquest mòdul d’acord amb les instruccions establertes pel SOC, que li expedirà un certificat d’exempció.
La sol·licitud de l’exempció del mòdul de pràctiques es podrà realitzar conjuntament amb la sol·licitud d’un certificat de professionalitat.

 13.  Les unitats formatives es poden acreditar?   
No, la mínima unitat acreditable és la unitat de competència, no les unitats formatives. Les unitats formatives són unes parts d’una unitat de competència que permeten a un alumne realitzar de forma més escalona el contingut formatiu associat a una unitat de competència, i en el moment que completi tot el contingut formatiu d’una unitat de competència podrà sol·licitar l’acreditació parcial acumulable si així ho vol.

Sí, de fet, l’acreditació parcial acumulable, és recomanable no sol·licitar-la i esperar a completar la formació d’un certificat de professionalitat per llavors sol·licitar el certificat complet i pagar tan sols la taxa llavors, ara bé, si alguna persona per necessitat o bé perquè ha de marxar a una altra comunitat autònoma, necessita acreditar aquelles unitats de competència d‘un certificat de professionalitat que tingui, llavors ho pot sol·licitar.

La sol·licitud de certificats de professionalitat i acreditacions parcials acumulables
(enllaç a la sol·licitud), s’ha de presentar per registre preferentment de la seva Oficina de Treball, encara que també es pot presentar al Servei Territorial que correspongui segons el punt de recollida del títol que heu elegit en la sol·licitud i que la mateixa sol·licitud us indica.
Així també Es poden presentar les sol•licituds pel registre de qualsevol adreça del Servei d’Ocupació de Catalunya.
 
Així mateix, es poden presentar les sol·licituds per qualsevol dels procediments administratius que preveu l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

 16.  Un cop pagada la taxa el sol·licitat ha de fer algun pas més?   
No, un cop pagada la taxa, el tràmit de la sol·licitud ja segueix l’últim pas que és la impressió del títol definitiu, el qual, s’enviarà a l’Oficina de treball que el sol·licitant va indicar a l’hora d’omplir la sol·licitud de certificat de professionalitat. Un cop l’Oficina de treball ho rebi, es posarà en contacte amb el sol·licitant perquè hi vagi a buscar-lo.

Share by: